Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@07:05:16 GMT

‌نمایشگاهی از کاشی‌کاری ایرانی در پاکستان

تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۷۷۷۵۵

‌نمایشگاهی از کاشی‌کاری ایرانی در پاکستان

به گزارش گروه فرهنگی ایرنا،‌ مرتضی رضوان‌فر درباره آرامگاه و مسجد شاه یوسف گردیزی در منطقه پنجاب می‌گوید: آرامگاه و مسجد شاه یوسف گردیزی نمایشگاه بسیار زیبایی از کاشیکاری ایرانی است. دیوارها، سقف، قبور، زمین و حتی درها و پنجره‌ها با کاشیکاری فیروزه‌ای تزئین شده است.

عضو هیات‌علمی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری اظهار داشت: مردم منطقه پنجاب معتقدند «شاه یوسف گردیزی عارف و مبلغ اسلامی بیش از هزار سال پیش، با هیبتی عجیب سوار بر شیر، و مار به دست وارد شهر مُلتان شد و به دلیل کرامات بسیار، افراد زیادی توسط او به اسلام گرویدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

رضوان‌فر با اشاره به ابیات که بر روی دیوار صحن این آرامگاه نصب است، اظهار داشت: این ابیات به ویژگی  شیر سوار بودن  و  مار به دست داشتن  شاه یوسف اشاره دارد.

وی گفت: شاه یوسف گردیزی اکنون هم از جایگاه معنوی بسیار ارزشمندی در شبه‌قاره برخوردار است.

بر روی کتیبه آرامگاه چنین نوشته شده است:

دانی سوار شیر که در دست مار کرد

مخدوم شاه یوسف اینجا قرار کرد

اگر گیتی سراسر باد گیرد

چراغ مقبلان هرگز نمیرد

شاه یوسف تولد می‌دان ۴۶۲ هجری

شاه گردیز را وصال بخوان ۵۴۷ هجری.

برچسب‌ها پاکستان کاشی کاری میراث فرهنگی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پاکستان کاشی کاری میراث فرهنگی پاکستان کاشی کاری میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۷۷۷۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور قاریان ایرانی در نمایشگاه کابل جلوه‌ای از همدلی دو ملت

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دیدار از نخستین نمایشگاه ملی قرآن در افغانستان اظهار داشت حضور قاریان ایرانی در نمایشگاه کابل جلوه‌ای از همدلی دو ملت است. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «سید روح الله حسینی» رایزن فرهنگی ایران در کابل در بازدید از نخستین نمایشگاه ملی قرآن کریم در افغانستان، با اشاره بر اشتراکات زبانی، تاریخی، فرهنگی، اجتماعی، نژادی و زبانی بین ایران و افغانستان تصریح کرد، در این نمایشگاه یکی از بارزترین نقاط اشتراک دو کشور که قرآن کریم است، به نمایش گذاشته شده است.

وی افزود: حضور پررنگ گروه‌های قرآنی و قاریان ایرانی در این نمایشگاه که جلوه دیگری از نزدیکی بیش از پیش ایران و افغانستان را به نمایش گذاشت، نویدبخش شروع تازه‌ای از وزش نسیم روح‌بخش قرآن در دوره حاکمیت جدید، به عنوان ریسمان مستحکم الهی بین دو کشور ایران و افغانستان خواهد بود.

حسینی ادامه داد: این امیدواری اکنون به‌وجود آمده که نمایشگاه قرآن شروعی پربرکت برای استمرار نمایشگاه‌های دیگر در ولایات مختلف افغانستان باشد.

افغانستان| با عمل به قرآن ملت سرافراز باقی می‌مانیمگشایش بزرگترین نمایشگاه قرآنی در افغانستان

نخستین نمایشگاه ملی قرآن کریم در افغانستان، عصر چهارشنبه(12 اردیبهشت 1403) با حضور فرهنگیان، اساتید حوزه و دانشگاه و شماری از مقام‌های حکومتی در کابل گشایش یافت.

این نمایشگاه با شعار «جامعه افغانی، تربیت قرآنی» به مدت هفت روز از ساعت 10 صبح الی 4 بعدازظهر آغاز به کار کرده است. در این نمایشگاه 25 غرفه قرآن کریم و آثار مرتبط با آن به نمایش گذاشته شده است.

انتهای پیام/.

 

دیگر خبرها

  • شیراز؛ اولین شهر ایرانی که صاحب یک روز در تقویم شد
  • ساخت فیلم تاریخی جدید در ایران
  • وزیر فرهنگ: فیلم سینمایی «حکیم نظامی» ساخته می‌شود
  • فیلم سینمایی «حکیم نظامی» ساخته می‌شود
  • افزایش فضای نمایشگاهی و تعداد ناشران در نمایشگاه کتاب
  • بازدید رایزن فرهنگی ایران در کابل از نخستین نمایشگاه ملی قرآن کریم در افغانستان
  • حضور قاریان ایرانی در نمایشگاه کابل جلوه‌ای از همدلی دو ملت
  • آینده برای لرستان روشن است/ لزوم مشارکت حداکثری در انتخابات
  • مسجد کبود تبریز؛ معماری زیبا و تاریخی ایران
  • مجلس حقوق کارگر را بر مبنای نرخ تورم تعیین کند